Hej och karibuni

Hej och karibuni

Bloggen är avslutad...

...men välkomnar ändå nya läsare. Mejla oss gärna eftersom vi inte ser ev nya kommentarer.

Hej Sverige!

SundsvallPosted by Cecilia 2009-07-03 17:29

Vi reser med tåg genom ett vackert sommarlandskap. Björkar, svenska jordgubbar och ett rasande snabbt SJ-Internet. I famnen en trött gosse som nu äntligen har kommit hem till Sverige. Flygresan var ett äventyr, om än lugnare än gårdagens huslämnarthriller. Vi kom till gaten efter TRE säkerhetskontroller och bara några få misstänksamma miner gällande det faktum att vi hade ett svart barn med svenskt pass. ("Varför har pojken ingen inresestämpel till Kenya?"). När Ambros såg flygplanet utanför fönstret påpekade han att det var ett jättefint flygplan. Nästan som kusin Elias när vi tog honom på biopremiär i just den här åldern. "Åh vad vackert, mycket finare än hemma!" löd kommentaren om Filmstaden. Kusin Elias befinner sig just nu på samma tåg som vi! Glädjen var stor när han kom med sin lillebror, mamma och mormor och överraskade oss på Arlanda för några timmar sedan. Det visste vi inte om, däremot visste vi att flera goda vänner skulle vara där. Så gott att se dem och att bli så varmt välkomnade (i alla bemärkelser - oj så hett i Sverige!).
Trots minimalt med sömn på flyget (varför sova när man kan se på film och njuta av flygresan) så var det en Ambros på topphumör som lekte på Arlanda med kompisen Olle (kärt återseende) och kusinerna Elias och Hannes. När jag ser dem tre tillsammans har jag svårt att förstå att de aldrig har träffats förut.

Hemma är vi Internetlösa ett tag, så det är svårt att säga när rapporten om hemkomsten till huset kommer. Här kommer i allafall ett varmt tack för det sköna välkomnande vi redan nu har fått. Ett stort tack också till vännerna i Kenya som räddade oss från en rejäl knipa igår.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marie Andersson 2009-07-06 20:15

Välkommen hem Ambros!

Tack för att vi fått följa er på denna blogg. Ha en härlig sommar.

Hälsningar familjen Andersson, Alnö

Posted by Annika B 2009-07-05 08:56

Hej kära familjen E och välkomna hem!
Jag har jobbat mycket och inte läst er blogg på ett tag, blev helt lycklig och paff när jag läste om jordgubbar och svensk sommar. Så underbart att ni äntligen är här allihop!

Posted by mamman 2009-07-05 00:04

Välkomna hem till Sverige

Längtar efter att få läsa om resan och hur Ambros har tagit det hela.

Ha det bra

Posted by Susann 2009-07-04 14:39

Hej och varmt välkomna hem! Skönt att ni är hemma nu.

En massa kramar från Susann, Magnus och Johan

Posted by Carita 2009-07-04 00:08

Välkomna hem! Hur ska jag klara mig utan er blogg:)! Som jag sagt till Birgitta- kom gärna med ett inlägg då och då om falukorv och makaroner, Ambros första snö, Ellentin tillbaks till skolan...jag vill läsa mer! Stort tack för att ni delat med er av er fantastiska upplevelse, stundtals kunde jag känna även dofter efter era målande beskrivningar av era dagar.

Kramar, Carita och hela gänget i Tullinge

Posted by Maj-Lis,köksa på Svartvik 2009-07-03 22:28

Välkomna hem! Fort gick det här på slutet, trodde inte ni skulle komma förrän om några dar, men skojigt att det gick fort o bra. Ses nåt. / Maj-Lis.

Posted by Karin 2009-07-03 22:23

Välkomna hem!!!!! Härligt att resan gick bra.

Mvh Karin