Hej och karibuni

Hej och karibuni

Bloggen är avslutad...

...men välkomnar ändå nya läsare. Mejla oss gärna eftersom vi inte ser ev nya kommentarer.

Tantrum

AdoptionPosted by Mattias 2009-06-25 21:43
Caroline på Little Angels gjorde sitt andra hembesök hos oss 11 december. En av hennes frågor den gången förstod vi inte så vi fick fråga vad det betydde. Frågan var "Is he throwing tantrums?" (Throw a party hade jag hört och tupperwareparty är ju ofta tanter i ett rum, men det är inte vad det betyder.)

Förklaringen vi fick på throw tantrum var typ "få arga mer eller mindre långa skrikutbrott". Det hade vi inte upplevt hos Ambros under den första månaden. Hos mig själv försöker jag hålla tillbaka den typen av beteende, känner inte att jag har fördelar av det.

Idag hade jag Primus och Ambros lekandes hemma medan Fredrik och Cissi var i advokatärenden. När de kom tillbaka gick vi till Java för lunch. Sedan in på köpcentrat och bokhandeln. Mitt tålamod var väl inte det bästa och grabbarna for runt även därinne. När Ambros trots tre tydliga tillsägelser ändå måste klättra på bokhyllorna och böcker och CD-ar ramlade ner så lyfte jag upp honom och sa att då går vi hem.

Då skrek och sparkade Ambros och gjorde sig svårburen tills vi kom hem (sjuminuterspromenad) och därefter ytterligare tio minuter. Tantrum.

Nu sover pojken fridfullt. Han har (tillfälligt?) slutat använda sitt pekfinger som sugfinger när han ska sova så hans "bula" på fingret börjar torka ut - framsteg!

Imorgon ska vi vara på ambassaden 07.30, så snart hägrar sängen.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna 2009-06-26 15:29

Lycka till på ambassaden!!!

Kram Anna

Posted by Annika B 2009-06-26 13:04

Men vad härligt att han får "tantrumer"!
För det visar att han litar på er till 100% och vet att han är älskad och trygg oavsett hur han beter sig. Annars skulle han inte våga testa er....
Denna vedertagna sanning tröstar mig många gånger. Jo, för våra änglar får bryt rätt ofta de med, fast aldrig på dagis utan bara hemma.
Folk tror inte på en när man berättar, våra tjejer är ju så "milda och snälla"
Tantrum, som sagt = kärlek åt bägge håll ;)
Puss!

Posted by Moster Mia 2009-06-26 10:01

Jag skrattar när jag läser. Känner igen kusinerna E och H i vartenda ord. De två kusiner har "uttryckt" sig på samma sätt när saker inte går deras väg, med start vid ungefär 3 år. Å eftersom jag anser att de är två mycket trevliga, mysiga och "normala" pojkar så tycker jag att Ambros nyuppvisade humör är ett tecken på sundhet :) KRAM på er!

Posted by Martin 2009-06-25 22:45

Så där gör Simon också ibland när jag säger till honom. Det är nog normalt för barn. Dom måste lära sig att utveckla en egen vilja.