Hej och karibuni

Hej och karibuni

Bloggen är avslutad...

...men välkomnar ändå nya läsare. Mejla oss gärna eftersom vi inte ser ev nya kommentarer.

Finns i Fäje, mamma?

AdoptionPosted by Cecilia 2009-06-20 07:47

Alldeles nyvaken låg en liten pojke nyss i min famn. Vi småpratade bland annat om lejon. Då kom en fråga som kommer flera gånger om dagen numera: "Finns i Fäje, mamma?" Nej - lejon och giraffer och JAVA finns inte i Sverige. Men på frågorna om pannkaka och blommor och älgar finns dit vi ska åka blir svaret ja. Det är fascinerande att vi kommer att få göra hemresan med ett barn som kan uttrycka sina funderingar på sitt nya språk.

Och det är en otrolig lättnad att också barnhemsbrodern kommer att få göra resan hem inom några veckor. Efter en svår hearing fick de sin adoption order igår, och återigen bekräftades att, hur enkelt fallet än kan tyckas, verkar det krävas mirakel för att få adoptionsbeslutet. En holländsk familj som var inne före familjen S fick nej för att de på mötet inte kunde bevisa att barnets gudmor är gift. Ny domstolstid om 1,5 till 2 månader! För svenska familjen J - som har varit i Kenya någon vecka längre än vi - blev det inte ens en möjlighet att få testa mirakeltätheten denna dag. Domaren strök helt sonika de sista fallen på listan, vilket familjen fick veta efter att ha väntat många nervösa timmar i domstolskorridoren. Det är svårt att jubla över egen lättnad när andra blir drabbade på det här orimliga sättet. Och om någon hade trott att vi efter att ha fått vår adoptionorder skulle älska adoptionsprocessen så kan jag avslöja att det är fel.

Men barnet som den här processen har givit oss älskar vi innerligt. Och det var stort att igår höra beslutet som slutgiltigt bekräftade att Ambros är vår son och lillebror.
Nu längtar vi efter att få visa honom allt som faktiskt finns i Sverige.
Inga lejon. Men katten Nelson.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by http://middemadde.blogg.se 2009-06-23 15:06

förlåt mig att jag segat med svar...

Jag är också glad att vi kan prata igen, väldigt glad!!! Hur har ni det och hur har ni haft det under midsommar?

Kram kram

Posted by Martin 2009-06-21 21:07

Det klack till lite extra i bröstet när vi körde förbi skylten Hemmanet som pekade uppåt vänster på vägen hem från stugan. Tidigare har man nästan försökt undvika att se den när ovissheten varit som störst. Men nu kan man börja räkna med att snart får man svänga upp där igen. Härligt!

Posted by Petra 2009-06-21 19:58

Hej på er familjen! Längtar efter att få återse er hemma i Hemmanet, ett stort GRATTIS till tillökningen...

Kram Petra

Posted by carro mann 2009-06-21 19:24

Lika god som vanligt :) Ett stort Grattis till er :)! Kramar Carro

Posted by Mormor 2009-06-21 09:23

Och han är MITT barnbarn och som jag längtar tills han är här. Mormors gullpojke. Kram